You are here

Μ. Πολυβίου: Διαχειρίσιμος ο αντίκτυπος ουκρανικού στη Λάρνακα

19/03/2022 06:00

Στη ξενοδοχειακή βιομηχανία επικεντρώνεται το πλήγμα που προκαλεί η ρωσο-ουκρανική κρίση στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας. Η εξάρτηση του τομέα από τη ρωσική αγορά ανέρχεται στο 20% σύμφωνα με τον CEO της Sunnyseeker Hotels Μάριο Πολυβίου, ο οποίος ωστόσο, εκτιμά ότι η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη.

Σε συνέντευξή του στη StockWatch, ο κ. Πολυβίου σημειώνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να παραμείνουν εκτός λειτουργίας ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι  ξενοδόχοι θα καταφέρουν να αναπληρώσουν μέρος του κενού που αφήνει η ρωσική αγορά, από την οποία δεν έχει πλήρη εξάρτηση η τουριστική αγορά της Λάρνακας, όπως επισημαίνει.

Σε ότι αφορά τον τομέα της ανάπτυξης, αναφέρει ότι δεν αναμένονται ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς η ανάπτυξη στη Λάρνακα δεν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ρώσους.

Η Λάρνακα, επεσήμανε, προσελκύει επενδυτές από το Λίβανο και το Ισραήλ, εξ ου και τα μεγάλα  έργα της πόλης έχουν την υπογραφή τους, όπως το μεγαλεπήβολο έργο της ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας της πόλης το οποίο ξενικά από την 1η Απριλίου από ισραηλινών συμφερόντων κοινοπραξία.

Φτωχός συγγενής, λόγω έλλειψης ανάπτυξης και υποδομών

Ο κ. Πολυβίου στη συνέντευξή του στη StockWatch, αναγνωρίζει ότι η Λάρνακα αποτελεί ακόμη το φτωχό συγγενή, σε σύγκριση με άλλες πόλεις, σε ότι αφορά τον τομέα του τουρισμού.

Αποδίδει το γεγονός στο ότι η Λάρνακα, όπως αναφέρει, συγκριτικά στερείται υποδομών και ξενοδοχειακών μονάδων που θα προσέλκυαν μεγαλύτερους αριθμούς τουριστών.

Παρ’ όλα αυτά, σημειώνει ότι η επαρχία Λάρνακας έχει εισέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά και πως υπάρχουν αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες υπό ανέγερση ή που προγραμματίζονται.

Συνεπώς, εκτιμά ότι στα επόμενα χρόνια η πόλη θα μπορεί να διεκδικήσει το μερίδιο αγοράς που της αναλογεί.

Αναφέρεται στις επενδύσεις που αναμένονται, τόσο στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, όσο και στην 3,5 χιλιομέτρων παραλιακή έκταση Λάρνακας – Ορόκλινης, σημειώνοντας επίσης τις προθέσεις της εταιρείας για συνεργασία και σύμπραξη σε διάφορα έργα.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.

Της Ηρώς Ευθυμίου